מאמרים

מלגזות גדולות

מלגזות גדולות

הפרמטר הטכני החשוב ביותר בכל מלגזה הוא כושר הנשיאה שלה. כושר הנשיאה מגדיר את עומס המשקל המרבי שאותו יכולה המלגזה לשאת. דגמי המלגזות נעים בין מלגזה ידנית לחלוטין, דרך מלגזה חשמלית וכלה במלגזה בעלת מנוע בערה פנימית, המונע באמצעות גז גפ"מ, סולר או בנזין. בעוד מלגזה ידנית מיועדת לשאת משקלים של מאות ק"ג לכל היותר, מלגזה חשמלית יכולה לשאת בדרך כלל משקלים של עד 5 טון. לצורך נשיאה והרמה של משקלים גדולים יותר, נדרשות כבר מלגזות בעלות מנוע בערה פנימית, שהגדולות שבהן, כמו למשל מלגזת מכולות, יכולות לשאת משקלים של עשרות טונות.

 

מלגזות גדולות – בגודל ובכושר הנשיאה

גודלה של מלגזה יכול להיות מבוטא בשני מישורים שונים, שיכול אך לא חייב להיות קשר ביניהם. המישור הראשון הוא כושר הנשיאה של המלגזה. מלגזות גדולות יכולות לשאת מטענים כבדים בטווח של עשרה טון. ישנן גם מלגזות ענק, שכושר הנשיאה שלהן מגיע לעשרות טונות ואותן ניתן למצוא בדרך כלל בנמלי ים, פורקות ומעמיסות מכולות, אך לא רק שם. המישור השני שמבטא את גודלה של המלגזה הוא הגודל הפיזי שלה, שמשפיע באופן ישיר על סוגי המטענים שניתן להניף באמצעותה. כך למשל, מלגזות המיועדות לפריקה והעמסה של מכולות בנמלי ים הן מלגזות רחבות מאוד, שפרט למנגנון ההרמה שלהן, הן מורכבות גם ממשטח רחב ידיים עליו מונחת המכולה לשינוע בין נקודת ההעמסה לנקודת הפריקה ולהיפך. גם רכבי עירייה המיועדים לגרור מכוניות החונות בניגוד לחוק, נחשבים למלגזות השייכות לקטגוריה של מלגזות ענק, המותקנות על גבי רכב גדול, שיכול לשאת את הרכב הנגרר.

 

מהו גודל המלגזה שאתם צריכים?

אחרי שאמרנו את כל זה, חשוב להדגיש את הדבר הבא: יעילותה של מלגזה לא נמדדת על פי הגודל שלה, אלא על פי מידת ההתאמה שלה למשימה. מלגזות גדולות יכולות אמנם לשאת משקלים גבוהים מאוד, אך מעטים הם היישומים בהם נדרש כושר נשיאה כזה. פרט לכך, כושר הנשיאה הוא לא הפרמטר היחיד שחשוב – בבחירת מלגזה, עליכם לקחת בחשבון גם את קלות ויכולת הניווט והתנועה של המלגזה במרחב בו היא אמורה לעבוד, את הגובה המרבי אליו היא יכולה להתרומם ואת מהירות התפקוד שלה. במרבית בתי המלאכה למשל, מלגזה ידנית יכולה לספק ערך גבוה יותר מכל מלגזה גדולה אחרת. במרבית המפעלים והמחסנים הלוגיסטיים, יכולות מלגזות חשמליות קומפקטיות וזריזות למלא את המשימות שעל הפרק ובחלקם נעשה שימוש גם במספר מלגזות גדולות המיועדות למשימות הכבדות. מלגזות ענק מהוות קטגוריה ייחודית ונפרדת בעולם המלגזות ואלו מיועדות לשימושים מאוד ספציפיים ותו לא.

 

האם הפעלה של כל סוגי מלגזה דורשת רישוי?

התשובה היא כזאת: כל הפעלה של כל מלגזה מכל סוג, דורשת היתר הפעלה מטעם משרד התחבורה ודברים אלה נכונים גם לגבי מלגזות ידניות. פרט למלגזות הידניות, כל יתר המלגזות דורשות מפעיל מגיל 21 ומעלה בעל רישיון נהיגה ברכב פרטי. על המפעיל לעבור הכשרה להפעלת מלגזה, לרבות הוצאת רישיון נהיגת מלגזה לאחר מעבר בחינה של משרד התחבורה. תפעול מלגזות גדולות וכמובן מלגזות ענק, דורש היתר מיוחד והכשרה ייעודית.

אצלנו בחברת שי מגן, תוכלו למצוא מבחר גדול של ציוד הרמה, נשיאה והנפה, לרבות במות הרמה, מתקני הרמה וכמובן מלגזות קטנות וגדולות כאחד. חברת שי מגן מעמידה לרשותכם מערך של מלגזות קטנות וגדולות, מופעלות חשמל או דיזל, להשכרה לפי שימוש בנוסף למערך שירות ארצי לטיפולים שוטפים, תיקונים ותחזוקה.

לפרטים נוספים צרו עמנו קשר עוד היום בטלפון 04-8420055 ונשמח לסייע.