מאמרים
מתקני הרמה
תכלית של פעולת ההרמה ברורה: להעלות לגבהים מסוימים פריטים מכל סוג. כאשר נכנסים לעובי הקורה, עם זאת, מבחינים שמדובר בשדה משחק שהוא כלל וכלל אינו פשוט. זאת, על רקע מגוון המצבים הרחב בהם הפעולה הזו נדרשת הלכה למעשה, כמו גם שורה ארוכה של מתקנים שיכולים לבצע משימה מוגדרת. המאמר הבא ינסה לעשות לכם קצת סדר בבלאגן.
בנייה, תעשייה ומה שביניהם
כצעד ראשון, יש לבחון מהם התחומים בהם מתקני הרמה נדרשים. הגם שניתן לחשוב על לא מעט צרכים נקודתיים, אפשר לטעון כי שימוש נפוץ במיוחד הוא בתחום הבנייה. מתקני הרמה מסייעים להרים אנשים, חומרי גלם, חומרי בנייה או משאבים מכל סוג לגבהים של עשרות מטרים, כאשר באפשרות המתקנים המתקדמים יותר להרים פריטים בנפח עצום. על אותו עיקרון, מתקני הרמה נכנסים לתמונה, פעמים רבות, גם במהלך מעבר דירה: הרמה של פריטים כבדים ו/או כאלה שאינם עוברים בדלת או במעלית.
מתקני הרמה נפוצים גם במגזר התעשייתי, שעה שבלא מעט מפעלים או מחסנים נעשה בהם שימוש, סביב השעון, למטרת שינוע או הרמת משאות מכל סוג. וכאן בדיוק נדרש להיכנס לעובי הקורה ולבדוק את הסוגים העיקריים של מתקני הרמה שניתן למצוא כיום.
שורה ארוכה של אפשרויות
המציאות מראה כי לכל משימה עשוי להיות מתקן הרמה אחר שיהיה אידיאלי עבורה. בין האפשרויות המקובלות, בהקשר הזה, אפשר למצוא מלגזות (הן מלגזות דיזל והן מלגזות חשמליות), מנופים, מיני עגורנים, במות הרמה טלסקופיות, מעמיסים טלסקופיים – והרשימה עוד ארוכה. כמובן שגם בכל סוג מבין אלה קיימים עשרות דגמים, כל אחד מהם בעל מאפיינים שונים בתכלית.
בעת בחירת מתקן ההרמה, יש לתת את הדעת על משתנים דוגמת כושר ההרמה של המתקן (צריך לעמוד בקנה אחד עם סוג המשאות), משתני הסביבה בה עתידה להתבצע העובדה להתבצע, משך העבודה ועוד.